Tocanita de porc cu cartofi si mazare

de Rocsi in Porc, 19 Mar 2014 | 5024 vizualizari

 

Am mai zis si ma repet, sunt un mare fan al acestor tocanite si incerc mereu diverse combinatii pentru ca stiu ca au succes la toti si niciodata nu ramane nimic in farfurii. Probati si o sa vedeti ca este adevarat!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa de porc dezosata
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 cutie mica mazare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi si mazare:

Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite. Cartofii ii curatam si ii taiem in sferturi, ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le facem cubulete, iar morcovul il curatam si il taiem rondele.

Intr-o cratita incingem uleiul, punem bucatile de carne si le rumenim usor pe toate partile. Adaugam 2-3 cani de apa, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit. Dupa vreo 15 minute punem morcovul, ceapa si cand carnea este fiarta mai bine de jumatate dam drumul cartofilor si rosiilor. Scurgem mazarea de zeama, o clatim si cu 10-15 minute inainte sa inchidem aragazul ii dam drumul in oala. Amestecam bine, dam gust cu sare si piper (daca mai este nevoie mai adaugati apa, dar fierbinte).  Spre final incorporam pasta de rosii, cimbrul uscat si catelul de usturoi taiat felii.
Mai dam doua- trei clocote si tragem tocanita de pe foc.

O lasam 10 minute acoperita, apoi poate fi servita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi si mazare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă de porc cu ciuperci